Brygida Kosel

Jajka po wiedeńsku


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 126247

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka

2 dag masła

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umyte jajka wybić do szklanki, posolić i popieprzyć. Nie mieszając wstawić szklankę do garnuszka z wodą. Garnuszek postawić na kuchence. Gdy białko będzie ścięte dołożyć łyżeczkę masła i wyjąć szklankę z wody.

powrót

Podobne przepisy

Cykoria z gruszką, orzechami i górskim serem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grzyby smażone w cieście
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Oscypek z burakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Gut

15.04.2012 23:12


e

CYTUJ

Doskonały przepis ale mi średnio smakuje :)

#dresiara

02.03.2012 11:38


okoliki

CYTUJ

taki [email protected] - mow stara [email protected] ze to ma byc zaroodporna szlanka - moje dziecko nie ma teraz oka!

#uyeylm

22.02.2012 19:24


CYTUJ

b09tQK <a href="http://koemlnehffno.com/">koemlnehffno</a>, [url=http://glbqgyynfxmt.com/]glbqgyynfxmt[/url], http://hneirfoyzihd.com/, http://qztbuixdcmwp.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.