Jajka po szkocku w polencie

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka po szkocku w polencie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 ugotowane jajka

200 g surowych kiełbasek, najlepiej toskańskich

1 jajko

50 ml mleka

100 g bułki tartej

1 łyżka polenty

olej słonecznikowy do głębokiego smażenia



Przygotowanie:

Ugotowane jajka okleić mięsem wyjętym z kiełbasek. Za pomocą folii spożywczej uformować z jajek i mięsa kule. Włożyć do lodówki, żeby stężały. Surowe jajko roztrzepać z mlekiem. Jajka oklejone mięsem obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i polencie. Smażyć na głębokim tłuszczu rozgrzanym do 170˚C przez 7 minut, aż do zrumienienia.

powrót

Podobne przepisy

Maślane bułeczki z domowym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Frytki z marchwi
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cienkie placuszki z jabłkiem i calvadosem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.