Jajka po szkocku w polencie

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka po szkocku w polencie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 ugotowane jajka

200 g surowych kiełbasek, najlepiej toskańskich

1 jajko

50 ml mleka

100 g bułki tartej

1 łyżka polenty

olej słonecznikowy do głębokiego smażenia



Przygotowanie:

Ugotowane jajka okleić mięsem wyjętym z kiełbasek. Za pomocą folii spożywczej uformować z jajek i mięsa kule. Włożyć do lodówki, żeby stężały. Surowe jajko roztrzepać z mlekiem. Jajka oklejone mięsem obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i polencie. Smażyć na głębokim tłuszczu rozgrzanym do 170˚C przez 7 minut, aż do zrumienienia.

powrót

Podobne przepisy

Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Studencki kubek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie
Prażone migdały z przyprawami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.