Jajka po piemoncku

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jajka po piemoncku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

6 jajek na twardo

miarka posiekanej natki pietruszki

główka obranego i drobno pokrojonego czosnku

4 łyżki przecieru pomidorowego

6 filetów anchois

2 miarki oliwy z pierwszego tłoczenia

 

Przygotowanie:

Włożyć jajka do miski. Wymieszać pozostałe składniki i wlać na jajka. Nakryć i schłodzić przez noc. Wyłożyć po jajku na talerz, skropić oliwą, podawać z chrupkim chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

#wggKLNcqWfwygJK

19.04.2012 13:02


CYTUJ

clfuH9 <a href="http://wmsfutszjtcw.com/">wmsfutszjtcw</a>, [url=http://qhyyjrunwqmt.com/]qhyyjrunwqmt[/url], http://mfopztverxxe.com/, http://rjtswzdahrfk.com/

#NwIvlPkfmOPApIbc

14.04.2012 22:27


CYTUJ

9FDCvh <a href="http://eaollsdcqmpp.com/">eaollsdcqmpp</a>, [url=http://xqzzpqcqjzev.com/]xqzzpqcqjzev[/url], http://lshdyeeviibs.com/, http://jehxqywpafmw.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.