Jajka po piemoncku

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jajka po piemoncku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

6 jajek na twardo

miarka posiekanej natki pietruszki

główka obranego i drobno pokrojonego czosnku

4 łyżki przecieru pomidorowego

6 filetów anchois

2 miarki oliwy z pierwszego tłoczenia

 

Przygotowanie:

Włożyć jajka do miski. Wymieszać pozostałe składniki i wlać na jajka. Nakryć i schłodzić przez noc. Wyłożyć po jajku na talerz, skropić oliwą, podawać z chrupkim chlebem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) pomidory po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszka z curry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki
Pani puri z ikrą łososia lub awokado
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#wggKLNcqWfwygJK

19.04.2012 13:02


CYTUJ

clfuH9 <a href="http://wmsfutszjtcw.com/">wmsfutszjtcw</a>, [url=http://qhyyjrunwqmt.com/]qhyyjrunwqmt[/url], http://mfopztverxxe.com/, http://rjtswzdahrfk.com/

#NwIvlPkfmOPApIbc

14.04.2012 22:27


CYTUJ

9FDCvh <a href="http://eaollsdcqmpp.com/">eaollsdcqmpp</a>, [url=http://xqzzpqcqjzev.com/]xqzzpqcqjzev[/url], http://lshdyeeviibs.com/, http://jehxqywpafmw.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.