Anna Olson

Jajka faszerowane


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne

Jajka faszerowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 dużych jajek

½ szklanki majonezu

1½ łyżeczki mielonej gorczycy

1 łyżka drobno posiekanego świeżego szczypiorku

2 łyżeczki kaparów

odsączonych z zalewy i posiekanych

sól i pieprz

kapary i szczypiorek do przybrania

 

Przygotowanie:

Włóż jajka do letniej wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 4 minuty, zdejmij z ognia i odstaw jajka w wodzie, aż ostygną do temperatury pokojowej. Obierz jajka i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka, przetrzyj przez sitko o drobnych oczkach i zmiel w blenderze z majonezem, gorczycą, szczypiorkiem i posiekanymi kaparami, a następnie dopraw do smaku. Nałóż farsz do tuby albo plastikowej torebki z odciętym dolnym rogiem i nałóż porcje kremu z żółtek do wgłębień w połówkach białek. Zrób przybranie z kaparów i pojedynczych źdźbeł szczypiorku. Przykryj folią i przechowuj w lodówce do czasu podania.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.