Jajka faszerowane

Jajka faszerowane
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Potrawy wielkanocne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż jajka do letniej wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 4 minuty, zdejmij z ognia i odstaw jajka w wodzie, aż ostygną do temperatury pokojowej. Obierz jajka i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka, przetrzyj przez sitko o drobnych oczkach i zmiel w blenderze z majonezem, gorczycą, szczypiorkiem i posiekanymi kaparami, a następnie dopraw do smaku. Nałóż farsz do tuby albo plastikowej torebki z odciętym dolnym rogiem i nałóż porcje kremu z żółtek do wgłębień w połówkach białek. Zrób przybranie z kaparów i pojedynczych źdźbeł szczypiorku. Przykryj folią i przechowuj w lodówce do czasu podania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA