Gosia  Molska

Jajka faszerowane po polsku


Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Jajka faszerowane po polsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 jajek na twardo

30 g suszonych grzybów

2 łyżki świeżo startego chrzanu

1 surowe żółtko

2 łyżki usiekanej drobniutko zielonej pietruszki

łyżka oleju

3 łyżki masła

tarta bułka

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zostawić na noc, następnego dnia ugotować. Ugotowane jajka (w skorupkach ) ostrym nożem przeciąć wzdłuż na pół, delikatnie wyjąć białka i żółtka. Jajka i osączone grzyby przepuścić przez maszynkę lub bardzo drobno posiekać, utrzeć z masłem, chrzanem, zieloną pietruszką, solą, pieprzem i surowym żółtkiem. Nadziać skorupki, farsz posypać tartą bułką. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć połówki jajek (farszem do dołu) usmażyć. Podawać na gorąco lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.