Jajecznica

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Jajecznica
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka (na osobę)

masło

chleb na tosty

 

 

Przygotowanie:


Weź z lodówki dwa jajka. Wbij je do miski i wyjmij kawałki skorupki, które wpadły do środka. Roztrzep jajka trzepaczką, albo widelcem. Dodaj trochę soli i pieprzu. Niektórzy dodają jeszcze mleka, ale ja tego nie robię. Jeżeli chcesz zrobić bardziej niezwykłą jajecznicę, możesz dodać sera, albo szynki. Dla bezpieczeństwa poproś tatę, lub mamę, żeby włączył kuchenkę i stał w pobliżu. Rozgrzej masło na patelni i dodaj jajka. Mieszaj, aż się zetną. Zrób tosty, jeśli chcesz możesz położyć na nich jajecznicę.

powrót

Podobne przepisy

Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.