Jajecznica

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Jajecznica
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka (na osobę)

masło

chleb na tosty

 

 

Przygotowanie:


Weź z lodówki dwa jajka. Wbij je do miski i wyjmij kawałki skorupki, które wpadły do środka. Roztrzep jajka trzepaczką, albo widelcem. Dodaj trochę soli i pieprzu. Niektórzy dodają jeszcze mleka, ale ja tego nie robię. Jeżeli chcesz zrobić bardziej niezwykłą jajecznicę, możesz dodać sera, albo szynki. Dla bezpieczeństwa poproś tatę, lub mamę, żeby włączył kuchenkę i stał w pobliżu. Rozgrzej masło na patelni i dodaj jajka. Mieszaj, aż się zetną. Zrób tosty, jeśli chcesz możesz położyć na nich jajecznicę.

powrót

Podobne przepisy

Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Podstawowa tempura
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.