Anjum  Anand

Jajecznica po indyjsku


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Jajecznica po indyjsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżeczka oleju roślinnego i grudka masła

2 łyżki drobno posiekanej cebuli

2 jajka

½ małego pomidora

pokrojonego w drobną kostkę

¼ zielonej papryczki chilli

wypestkowanej i pokrojonej w plasterki

sól do smaku

1 łyżka posiekanej świeżej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać na patelni olej i masło. Dodać cebulę i smażyć, aż się zeszkli. W misce rozkłócić jajka z pozostałymi składnikami. Wylać na patelnię i smażyć, mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji.

powrót

Podobne przepisy

Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlet z soczewicy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.