Laura Calder

Jaja mimoza


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jaja mimoza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jaja

2 – 3 łyżeczki majonezu

szczypta curry

sól i pieprz

1/2 posiekanej młodej cebuli lub szalotki

odrobina papryki

 

Przygotowanie:

Jajka włóż do garnka z zimną wodą. Postaw garnek na kuchni. Zagotuj. Kiedy zobaczysz bąbelki, zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 10 min. Odcedź jajka i wsadź je pod zimną wodę. Obierz.
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Wymieszaj je z majonezem i curry. Dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekaną cebulką. Napełnij białka masą z żółtek i ułóż je na półmisku. Posyp papryką.

powrót

Podobne przepisy

Wieża z kanapek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dakos pieczone z ciecierzycą, pomidorami i fetą
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.