Laura Calder

Jaja mimoza


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jaja mimoza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jaja

2 – 3 łyżeczki majonezu

szczypta curry

sól i pieprz

1/2 posiekanej młodej cebuli lub szalotki

odrobina papryki

 

Przygotowanie:

Jajka włóż do garnka z zimną wodą. Postaw garnek na kuchni. Zagotuj. Kiedy zobaczysz bąbelki, zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 10 min. Odcedź jajka i wsadź je pod zimną wodę. Obierz.
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Wymieszaj je z majonezem i curry. Dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekaną cebulką. Napełnij białka masą z żółtek i ułóż je na półmisku. Posyp papryką.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy z sosem aioli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.