Marco Pierre  White

Jaja mew z solą selerową


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Jaja mew z solą selerową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 jaj mew

200 g selera

200 g soli

majonez

rukiew wodna

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Przygotować sól selerową. Zetrzeć seler na drobnej tarce. Zmieszać z solą i wstawić na noc do lodówki. Rozłożyć cienką warstwą na blasze i wysuszyć w piekarniku w temp. 100°C. Wysuszoną dokładnie rozdrobnić. Ogrzać jaja w ciepłej wodzie, aby nie pękły w czasie gotowania. Wrzucić je do wrzątku i gotować 6 minut. Ugotowane jaja przełożyć do wody z kostkami lodu, by zatrzymać proces gotowania. Obrać ze skorupek. Odciąć spód każdego jaja, ustawić je na półmisku. Przybrać szczypiorkiem i rukwią wodną. Na każde jajo nałożyć łyżeczkę majonezu i posypać solą selerową.

powrót

Podobne przepisy

Croque monsieur
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.