Gary  Mehigan

Jaja a la flamenco


Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Jaja a la flamenco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

4 duże pomidory (odcięty wierzch, wydrążone)

4 jaja ekologiczne

1 litr świeżego soku pomidorowego

2 ząbki czosnku

oliwa

starty ser manchego

hiszpańska szynka jamon



Składniki sałatki

oliwa

opakowanie żółtych pomidorków

opakowanie pomidorków koktajlowych

1 duży pomidor „black russian” pokrojony na ćwiartki

1 duży pomidor „pink lady” pokrojony na ćwiartki

1 łyżka stołowa posiekanych liści mięty

1 łyżka stołowa posiekanej bazylii

sól i pieprz



Przygotowanie

Na małym ogniu smażyć chilli z czosnkiem. Wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 5 minut. Przelać do dzbanka. Na blasze ustawić wydrążone pomidory. Wlać do wydrążonych pomidorów. Do każdego na wierzch wbić jajo. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Posypać startym serem i porwaną na kawałki szynką. Wymieszać składniki sałatki. Ułożyć ją na dnie miseczek, na niej postawić upieczone pomidory.

powrót

Podobne przepisy

Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pani puri z ikrą łososia lub awokado
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#nynlrgduw

20.04.2012 03:55


CYTUJ

Dp2ZaX <a href="http://zicfksyrrwwr.com/">zicfksyrrwwr</a>, [url=http://kgmydtwbjvau.com/]kgmydtwbjvau[/url], http://txdxzvjazaub.com/, http://rzdosjtylhwu.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.