Gary  Rhodes

Jagody w syropie


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Jagody w syropie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g jagód

75 g cukru pudru

3 łyżki wody

3 łyżki crème de cassis albo crème de martie

 

 

Przygotowanie:


Owoce wsyp do rondla. Włącz gaz. Dosyp 75g cukru pudru. Wlej wodę i alkohol. Gotuj przez parę minut na wolnym ogniu, aż zmiękną. Ostrożnie zamieszaj. Nie powinny się ugotować, a jedynie zmięknąć. Podawaj ciepłe z ciepłym ciastem cytrynowym z semoliny.

powrót

Podobne przepisy

Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zapieczone lody z sosem zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.