Jagnięcina z harissą w chlebku pita

Jagnięcina z harissą w chlebku pita
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.4)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszać łyżkę stołową harissy, drobno posiekane listki mięty, sok z cytryny i sól. Filety z jagnięciny włożyć do marynaty, lekko ugnieść. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej. Po obróceniu posmarować usmażoną stronę resztą marynaty. Po zdjęciu mięsa podgrzać chlebki na patelni, aby wchłonęły zapach smażonego mięsa i marynaty. Pokroić cytrynę na ósemki. Rozciąć z jednej strony krawędź chlebka. Do kieszonki włożyć listki rukoli. Mięso pokroić na plastry, włożyć do chlebka 4-5 plasterków. Na wierzch położyć porcję hummusu, posypać papryką, dołożyć kawałek cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA