Jagnięcina z grilla

Przepis z programu Niewolnicy Kambuza (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Jagnięcina z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 ząbki czosnku

drobno posiekane

50 ml oliwy

mała garść świeżego rozmarynu

1 łyżeczka mielonego cynamonu

sos Tabasco

do smaku

skórka i sok z 1 cytryny

4 steki jagnięce

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


By zrobić marynatę wymieszać w dużej misce czosnek, oliwę, rozmaryn, cynamon, sos Tabasco, sok i skórkę z cytryny. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem, włożyć do marynaty. Odstawić na pół godziny. Smażyć jagnięcinę na grillu. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Burritos z kurczakiem i sałatką
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hamburgery
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cielęcina a la Brillant Savarin
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Bobotie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.