Jagnięcina z grilla

Przepis z programu Niewolnicy Kambuza (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Jagnięcina z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 ząbki czosnku

drobno posiekane

50 ml oliwy

mała garść świeżego rozmarynu

1 łyżeczka mielonego cynamonu

sos Tabasco

do smaku

skórka i sok z 1 cytryny

4 steki jagnięce

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


By zrobić marynatę wymieszać w dużej misce czosnek, oliwę, rozmaryn, cynamon, sos Tabasco, sok i skórkę z cytryny. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem, włożyć do marynaty. Odstawić na pół godziny. Smażyć jagnięcinę na grillu. Natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z kurczaka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia marokańska
Poulet au paprika
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Steki z grillowanymi warzywami i tortillą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.