Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

800 g mielonej jagnięciny

garść siekanej kolendry

łyżka mielonego kminu rzymskiego

łyżka ostrej papryki

3 ząbki czosnku

pieprz, sól

kilka pomidorów

ew. bulion warzywny

2 łyżki oleju rzepakowego



Przygotowanie:

Jagnięcinę doprawiamy siekaną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem, kminem rzymskim, pieprzem i solą oraz siekaną ostrą papryczką. Mięso wyrabiamy ręką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jagnięcinę przesmażamy na patelni, a następnie dodajemy pomidory i bulion. Dusimy, aż mięso dojdzie w środku. Podajemy z sałatką z kuskusu i pitami.





powrót

Podobne przepisy

Cielęcina duszona w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Jagnięcina duszona z fasolką flażolet
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pierś z kaczki w sosie z miodu pitnego, kasza jaglana z bakaliami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sztuka mięsa Franciszka Józefa
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Pyttipanna
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Królik z czarnymi oliwkami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.