Antonio  Carluccio

Jagnięcina antonella colony


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Jagnięcina antonella colony
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chuda łopatka jagnięca

czosnek

sól wymieszana ze sproszkowanymi ziołami: tymiankiem

rozmarynem i szałwią

starty ser pecorino

trufla

czerwone wytrawne wino

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Z łopatki jagnięcej wykrawamy filet. Mięso powinno być bardzo chude. Ewentualny tłuszcz odkrawamy wcześniej. Filet nacieramy czosnkiem i solą z ziołami. Posypujemy serem pecorino i otartą truflą. Następnie filet rolujemy i zawijamy w folię aluminiową, aby się nie rozpadł. Tak zawinięte mięso, w folii, wkładamy na rozgrzaną patelnię. Dolewamy wino i oliwę. Tak przygotowane mięso może się gotować.

powrót

Podobne przepisy

Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Żeberka w sosie barbecue
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Gołąbki z kaszą, wątróbką i śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Gołąbki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kartacze z grzybami i kindziukiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kaczka duszona w occie balsamicznym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.