Jagnięce kofty na sałacie

Jagnięce kofty na sałacie
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej jagnięciny
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/2 pęczka mięty
  • cytryna
  • 1 białko
  • sól
  • pieprz
  • chilii w płatkach
  • kmin rzymski
  • mix sałat
  • owoc granatu
  • aromatyzowana oliwa
  • sok z pomarańczy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czosnek posiekać, to samo zrobić z miętą i natką. Dodać do mięsa, razem z sokiem z połowy cytryny i otartą skórką. Przyprawić chilli, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Dodać białko. Uformować kofty i nadziewać na bambusowe szpadki. Przykryć folią i czekać na rozpalenie grilla. Na talerzu rozrzucić liście sałaty, skropić sokiem z pomarańczy, aromatyzowaną oliwą i listkami mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA