Anna Olson

Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę

Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka izraelskiego kuskusu

2 łyżki oliwy extra vergine

1 paczka rukoli

umytej i grubo posiekanej

1 szklanka oliwek Kalamata

bez pestek

posiekanych

½ szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli

¼ szklanki drobno posiekanego selera naciowego

1 łyżka soku z cytryny

½ szklanki pokruszonej fety

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj 1 ¼ szklanki lekko osolonej wody. Wsyp kuskus, wymieszaj i zmniejsz ogrzewanie do średniego. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Przełóż kuskus do sita i przepłucz zimną wodą. Włóż go do miski i wymieszaj z oliwą. Dodaj rukolę, oliwki, cebulę, seler, sok z cytryny oraz fetę i wymieszaj. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Polenta z pomidorkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.