Indyk w ziołach

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Indyk w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg piersi z

Przygotowanie:


Pierś z indyka myjemy i osuszamy. Odcinamy żyłki i ścięgna. Szatkujemy drobno zioła. Pierś z indyka panierujemy w ziołach i wkładamy do foliowej torebki i szczelnie zamykamy. Pierś pieczemy w brytfannie z wodą przez 60 minut w 100 stopniach. W tym czasie przygotowujemy sos. Wszystkie jego składniki drobno siekamy i mieszamy z oliwą. Po upieczeniu pierś schładzamy i kroimy jak na carpaccio. Polewamy sosem.

powrót

Podobne przepisy

Kacze piersi
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jagnięcina duszona w winie beaujolais
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gicz cielęca z kremem z nasion sosny i esencją sardelową
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.