Andrzej Polan

Indyk na miękko z fasolką szparagową i winegretem


Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Indyk na miękko z fasolką szparagową i winegretem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 szt. podudzia z indyka

kminek mielony

kolendra mielona

pieprz czarny

sól gruboziarnista

olej Kujawski

200 g zielonej fasolki szparagowej

2 łyżki oleju Kujawski z papryką

2 łyżki octu winnego czerwonego

1 łyżeczka musztardy dijon

sól i pieprz do smaku

1 łyżka kaparów

natka pietruszki

szalotka

Przygotowanie:

Podudzia z indyka przetnij wzdłuż i wyfiletuj. Wyjmij dużą kość, pozostałe usuniesz przed podaniem. Porcje mięsa dokładnie przypraw z każdej strony i odstaw na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.

powrót

Podobne przepisy

Kefta z jagnięciny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kartacze z grzybami i kindziukiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Rolada z perliczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Saltimbocca, czyli „niebo w gębie”
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

iwciaG

postów: 1

22.09.2015 14:46

CYTUJ

Dlaczego nie widać dalszego ciągu przygotowania przepisu, a kończy się na przyprawieniu mięsa???

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.