Indyk i brie z suszonymi wiśniami i żurawinami

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Indyk i brie z suszonymi wiśniami i żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 chlebek roti (lub tortilla pszenna)

1 łyżka pesto z rukoli

75 g polędwicy z indyka (wędzonej lub pieczonej)

¼ szklanki rukwi (rzeżuchy) wodnej

1 łyżka suszonych wiśni

1 łyżka suszonych żurawin

25 g plasterków sera brie

1 łyżka prażonych orzechów piniowych

¼ szklanki pasków czerwonej papryki

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Rozsmaruj pesto na środku chlebka, tak, żeby brzegi zostały czyste na ok. 5cm. Wymieszaj pozostałe składniki i zawiń w chlebek. Podawaj przekrojone na pół pod skosem.

powrót

Podobne przepisy

Grillowane przepiórki z purée i sosem Porto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Kurczak pieczony z chorizo
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Lasagne bolognese
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lizaki z kurczaka słodko-kwaśne
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.