Indyk i brie z suszonymi wiśniami i żurawinami

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Indyk i brie z suszonymi wiśniami i żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 chlebek roti (lub tortilla pszenna)

1 łyżka pesto z rukoli

75 g polędwicy z indyka (wędzonej lub pieczonej)

¼ szklanki rukwi (rzeżuchy) wodnej

1 łyżka suszonych wiśni

1 łyżka suszonych żurawin

25 g plasterków sera brie

1 łyżka prażonych orzechów piniowych

¼ szklanki pasków czerwonej papryki

sól i pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Rozsmaruj pesto na środku chlebka, tak, żeby brzegi zostały czyste na ok. 5cm. Wymieszaj pozostałe składniki i zawiń w chlebek. Podawaj przekrojone na pół pod skosem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.