Gary  Rhodes

Indyk faszerowany wieprzowiną


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

Indyk faszerowany wieprzowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cały indyk ważący ok. 4 kg

 

 

Przygotowanie:


Odkrój skrzydła i kuper. Rozetnij wzdłuż grzbietu, wyłam stawy pomiędzy nogami, a korpusem. Odetnij mięso wzdłuż kości zaczynając od szyi. Okrój wokół stawów, żeby uwolnić nogi. Teraz obróć ptaka i rozetnij stawy między skrzydłami, a korpusem. Ostrożnie odetnij mięso od kości po jednej stronie, a później po drugiej. Odetnij mięso przy mostku i odłóż kościec. Odciągnij skórę od mięsa, posuwając się w dół nogi. Wyjmij nogę i odetnij skórę. Odkrój mięso wokół ścięgien i usuń kości skrzydeł. Ostrożnie oddziel piersi od skóry. Ułóż mięso na skórze i umieść całość w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Kurczę w occie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczak z sałatką z fasoli i fenkuła
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karkówka z grilla
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kminkowe ragout z jelenia
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina z sosem z grzybów i pomidorów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.