Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota

Przepis z programu Figle (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże mango

3 x 340 g jogurtu greckiego

szczypta szafranu

50 ml wody różanej

2 garście orzechów pistacjowych bez łupinek

2 garście sparzonych migdałów bez skórki

1½ łyżeczki nasion kardamonu

40 g drobnego cukru

 

 

Przygotowanie:


Obrać mango ze skóry, odciąć 2 duże części przy samej pestce i pokroić na cienkie plastry. Wyłożyć małą blachę dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ułożyć na nim plastry mango, przykryć papierem i wstawić na godzinę do zamrażalnika. Przełożyć jogurt do miski. Namoczyć szafran w wodzie różanej. Posiekać pistacje i migdały. Odłożyć małą garść posiekanych orzechów, a resztę wsypać do miski z jogurtem. Wlać wodę różaną z szafranem, zamiesz

powrót

Podobne przepisy

Pudding ryżowy z owocami w syropie
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.08)gruszki w winie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Blok czekoladowo – kokosowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding ryżowy z egzotyczną sałatką
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowy kisiel jabłkowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.