Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota

Przepis z programu Figle (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże mango

3 x 340 g jogurtu greckiego

szczypta szafranu

50 ml wody różanej

2 garście orzechów pistacjowych bez łupinek

2 garście sparzonych migdałów bez skórki

1½ łyżeczki nasion kardamonu

40 g drobnego cukru

 

 

Przygotowanie:


Obrać mango ze skóry, odciąć 2 duże części przy samej pestce i pokroić na cienkie plastry. Wyłożyć małą blachę dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ułożyć na nim plastry mango, przykryć papierem i wstawić na godzinę do zamrażalnika. Przełożyć jogurt do miski. Namoczyć szafran w wodzie różanej. Posiekać pistacje i migdały. Odłożyć małą garść posiekanych orzechów, a resztę wsypać do miski z jogurtem. Wlać wodę różaną z szafranem, zamiesz

powrót

Podobne przepisy

Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Naleśniki a la Gundel
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.