Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota

Przepis z programu Figle (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Indyjski shrikhand z mrożonymi plastrami mango ainsleya herriota
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duże mango

3 x 340 g jogurtu greckiego

szczypta szafranu

50 ml wody różanej

2 garście orzechów pistacjowych bez łupinek

2 garście sparzonych migdałów bez skórki

1½ łyżeczki nasion kardamonu

40 g drobnego cukru

 

 

Przygotowanie:


Obrać mango ze skóry, odciąć 2 duże części przy samej pestce i pokroić na cienkie plastry. Wyłożyć małą blachę dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ułożyć na nim plastry mango, przykryć papierem i wstawić na godzinę do zamrażalnika. Przełożyć jogurt do miski. Namoczyć szafran w wodzie różanej. Posiekać pistacje i migdały. Odłożyć małą garść posiekanych orzechów, a resztę wsypać do miski z jogurtem. Wlać wodę różaną z szafranem, zamiesz

powrót

Podobne przepisy

Mamałyga z mlekiem kokosowym i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Trufle
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki Piękna Helena
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.