Claire Robinson

Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

4 kolby kukurydzy (po jednej na osobę)

grecki jogurt (albo bałkański)

łyżka miodu

łyżeczka curry

limonka

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i włókien. Następnie grilujemy na patelni grilowej. Przekładamy jogurt do miseczki. Dodajemy łyżkę miodu, łyżeczkę sproszkowanego curry, sok z limonki, sól i pieprz. Całość mieszamy na jednolitą masę. Gotową kukurydzą podajemy z przygotowanym dressingiem.



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.