Imbirówka

Imbirówka
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Wodę w rondelku doprowadzamy do wrzenia, dodajemy imbir, majeranek i tymianek, gotujemy na małym ogniu przez 5 min. Nalewamy do filiżanek, przecedzając przez sitko. Kiedy ostygnie do temperatury ok 60 stopni C, dodajemy sok z cytryny i słodzimy miodem. Jest to superrozgrzewający napój na przeziębienie i grypę, ponieważ majeranek zmniejsza temperaturę, tymianek łagodzi kaszel, a imbir ma działanie rozgrzewające i silnie bakteriobójcze.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA