Annabel  Langbein

Imbirowe biscotti


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Imbirowe biscotti
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

½ szklanki drobno pokrojonego imbiru kandyzowanego

2 ½ szklanki mąki ze środkiem spulchniającym

1 1/3 szklanki drobnego cukru

1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru

3 jajka





Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Imbir kandyzowany, mąkę, cukier i imbir mielony wsypać do dużej miski. Wymieszać. Dodać jajka i szybko zagnieść ciasto. Przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i lekko zwilżonymi palcami uformować na środku szeroki, płaski bochenek. Ciasto rozleje się podczas pieczenia na boki, dlatego należy pozostawić wolne miejsce.

Piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Następnie pokroić na cienkie kromki, ułożyć je w jednej warstwie na dużej blaszce i piec w 140°C przez 15 minut.







© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Sernik z fety z wiśniami i kruszonką
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Sernik nowojorski z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Churros, hiszpańskie pączki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pączki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.