Annabel  Langbein

Idealne szparagi


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Idealne szparagi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2-3 garście duże szparagów (6 sztuk na osobę)

1 szklanka wody

1 łyżka masła

1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Odłam twarde końce szparagów (można je wykorzystać do przyrządzenia bulionu). Wodę, masło i sól umieść w dużym rondlu (powinien być na tyle szeroki, aby można było ułożyć w nim szparagi na płasko) i zagotuj. Następnie włóż szparagi, przykryj i gotuj do miękkości (3-5 minut, zależnie od grubości). Odcedź, ułóż na półmisku i od razu podawaj.

Wskazówki:
Końce odłamujemy jak najniżej. Szparagi pękają w miejscu, gdzie z miękkich stają się twarde.
Z małego pędu do postaci gotowej do zebrania szparag rośnie w 48 godzin. Kupujcie jędrne pędy o zwartych czubkach, przechowujcie je końcami w zimnej wodzie jak kwiaty.

powrót

Podobne przepisy

Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Podstawowa tempura
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.