Lucinda Scala  Quinn

Idealne jajko sadzone


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Idealne jajko sadzone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ łyżeczki masła

1 duże jajko

1 łyżeczka wody

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na dość dużym ogniu rozgrzać małą żeliwną patelnię. Włożyć na nią masło i kiedy zacznie się topić, wbić jajko. Wlać wodę, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć 1 minutę. Wyjąć jajko z patelni, doprawić solą, pieprzem, i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Jogurt grecki - domowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.