Annabel  Langbein

Hummus z surowej marchwi


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba

Hummus z surowej marchwi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 szklanek startej marchwi

2 ząbki czosnku, grubo posiekanego

½ szklanki zblanszowanych migdałów

½ szklanki tahini

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

½ szklanki soku z pomarańczy

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżeczki mielonego kuminu

2 łyżeczki wędzonej papryki

2 łyżeczki soli

mielony, czarny pieprz, do smaku

2 łyżki posiekanych listków kolendry

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na w miarę gładką, łatwą do smarowania pastę. Doprawić do smaku. Można rozrzedzić oliwą lub wodą. Przełożyć do słoika. Można przechowywać do pięciu dni.

powrót

Podobne przepisy

Baba ghanoush
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta z pieczarek i kaszy gryczanej
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.