Annabel  Langbein

Hummus z surowej marchwi


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Hummus z surowej marchwi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 szklanek startej marchwi

2 ząbki czosnku, grubo posiekanego

½ szklanki zblanszowanych migdałów

½ szklanki tahini

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

½ szklanki soku z pomarańczy

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżeczki mielonego kuminu

2 łyżeczki wędzonej papryki

2 łyżeczki soli

mielony, czarny pieprz, do smaku

2 łyżki posiekanych listków kolendry

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na w miarę gładką, łatwą do smarowania pastę. Doprawić do smaku. Można rozrzedzić oliwą lub wodą. Przełożyć do słoika. Można przechowywać do pięciu dni.

powrót

Podobne przepisy

Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.