Hummus z rukoli i mięty

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 35)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Hummus z rukoli i mięty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka ciecierzycy bez soli

ćwierć filiżanki tahini

ćwierć filiżanki soku z limetki

filiżanka liści mięty

filiżanka rukoli

łyżeczka soli

pół łyżeczki kminu

oliwa

łyżeczka oleju z awokado

łyżeczka sumaku

rozgnieciony ząbek czosnku

 

 

Przygotowanie:


Ciecierzycę, rukolę, miętę, tahini, kmin, sok z limetki i kolendrę zmiksować i przyprawić do smaku solą i oliwą. Skropić olejem z awokado i posypać sumakiem. Podawać z grzankami.



powrót

Podobne przepisy

Pierogi z sera ricotta nadziewane serami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.