Malka Kafka

Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu


Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

odsłon: 8245

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 jaj

pęczek włoszczyzny

2 cebule (można dodać dużo brązowych łupin)

pieprz czarny

pieprz biały

kmin rzymski

sól

2-3 łyżki majonezu

orzechy włoskie (całe połówki) 100 g

 

Przygotowanie:

Jaja zagotuj razem z włoszczyzną, cebulą i przyprawami, następnie zmniejsz ogień do minimum, uszczelnij garnek folią aluminiową i gotuj przez min 24 godziny. Na drugi dzień jaja powinny stać się brązowe. Po wystudzeniu obierz je i przekrój na pół. Żółtka zmiksuj z majonezem dodaj soli i białego pieprzu. Masę wyciśnij przez wyciskarkę lub nałóż łyżeczką na połówkę białka. Na wierzch połóż uprażoną połówkę orzecha włoskiego lub pekan.

powrót

Podobne przepisy

Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone pieczarki w sosie chili
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.