Hiszpański omlet

Przepis z programu Niewolnicy Kambuza (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Hiszpański omlet
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

2 ziemniaki, pokrojone w kostkę

1 łyżeczka masła

1 zielona papryka, cienko pokrojona

1 czerwona papryka, cienko pokrojona

1 grecka kiełbasa (Loukaniko), grubo pokrojona

1 mała cebula, drobno posiekana

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

6 jajek, rozmąconych

4 łyżki tartego sera



Potrzebne

Rondel, patelnia, trzepaczka, tarka



Sposób przygotowania

Gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie aż będą miękkie, ale muszą zachować kształt. Odcedzić. Roztopić masło na patelni i dodać ziemniaki, paprykę, kiełbasę, cebulę i czosnek. Smażyć 10 minut, aż wszystko będzie miękkie i przyrumienione. Wlać rozmącone jajka i zmniejszyć płomień. Wolno smażyć dopóki omlet nie będzie lekko ścięty. Posypać tartym serem i przyrumienić przez kilka minut w piekarniku. Podawać gorący lub w temperaturze pokojowej.



© Melissa Love

powrót

Podobne przepisy

Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Podstawowa tempura
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Dosa Masala
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.