Hiszpański omlet

Przepis z programu Niewolnicy Kambuza (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Hiszpański omlet
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

2 ziemniaki, pokrojone w kostkę

1 łyżeczka masła

1 zielona papryka, cienko pokrojona

1 czerwona papryka, cienko pokrojona

1 grecka kiełbasa (Loukaniko), grubo pokrojona

1 mała cebula, drobno posiekana

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

6 jajek, rozmąconych

4 łyżki tartego sera



Potrzebne

Rondel, patelnia, trzepaczka, tarka



Sposób przygotowania

Gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie aż będą miękkie, ale muszą zachować kształt. Odcedzić. Roztopić masło na patelni i dodać ziemniaki, paprykę, kiełbasę, cebulę i czosnek. Smażyć 10 minut, aż wszystko będzie miękkie i przyrumienione. Wlać rozmącone jajka i zmniejszyć płomień. Wolno smażyć dopóki omlet nie będzie lekko ścięty. Posypać tartym serem i przyrumienić przez kilka minut w piekarniku. Podawać gorący lub w temperaturze pokojowej.



© Melissa Love

powrót

Podobne przepisy

Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Karczochy z ricottą i tapenadą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Syrop z kaliny
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Okra z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.