Kinga Paruzel

Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 filety z piersi kurczaka

250 ml rosołu drobiowego

400 g całych pomidorów w puszce

400 g białej fasoli z puszki

150 g marynowanej papryki piquillo

1 łyżeczka mielonej papryczki chilli

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 żółta papryka

2 łyżki oliwy z oliwek

150 g sera manchego

1 łyżka przyprawy śródziemnomorskiej

świeża pietruszka

Przygotowanie:

Obierz, a następnie pokrój cebulę i ząbek czosnku. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę wrzuć cebulę i ząbek czosnku. Umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę pierś z kurczaka. Dodaj do zeszklonej cebuli. Kiedy mięso nabierze złotego koloru, dopraw przyprawą śródziemnomorską i mieloną papryczką chili. Żółtą paprykę pokrój w paski i dorzuć do garnka. Wszystko wymieszaj. Dodaj białą fasolę, pomidory i pokrojoną hiszpańską paprykę piquillo zalewą. Całość zalej rosołem drobiowym i poczekaj, aż się zagotuje. Podawaj z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym w kostkę serem manchego.

powrót

Podobne przepisy

Krem z kukurydzy z krewetkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenna zupa szczawiowo – ogórkowa
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa krem z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Drobiowe consomme z zieleniną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa vâche qui rit
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.