Anna Olson

Hiszpańska czekolada na gorąco


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Hiszpańska czekolada na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki mleka

280 g czekolady deserowej

¾ szklanki mleka w proszku

szczypta soli

1 łyżeczka ekstraktu aromatycznego (np. waniliowego

migdałowego

pomarańczowego lub miętowego)

 

 

Przygotowanie:


Mocno podgrzać mleko, nie doprowadzając go do wrzenia. Dodać czekoladę, mleko w proszku i sól. Mieszać, podgrzewając na małym ogniu, przez ok. 4 min, aż płynna czekolada będzie jednolita. Zdjąć z ognia i dolać wybrany ekstrakt. Podawać z mini-mufinkami malinowo-migdałowymi.

powrót

Podobne przepisy

Złote mleko z kurkumową pastą
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Koktajl jarmużowy
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wieczorne migdałowe kakao
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Gorąca czekolada
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Aromatyczny kompot z gruszek alistaira little
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.