Anna Olson

Hiszpańska czekolada na gorąco


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Hiszpańska czekolada na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki mleka

280 g czekolady deserowej

¾ szklanki mleka w proszku

szczypta soli

1 łyżeczka ekstraktu aromatycznego (np. waniliowego

migdałowego

pomarańczowego lub miętowego)

 

 

Przygotowanie:


Mocno podgrzać mleko, nie doprowadzając go do wrzenia. Dodać czekoladę, mleko w proszku i sól. Mieszać, podgrzewając na małym ogniu, przez ok. 4 min, aż płynna czekolada będzie jednolita. Zdjąć z ognia i dolać wybrany ekstrakt. Podawać z mini-mufinkami malinowo-migdałowymi.

powrót

Podobne przepisy

Pomarańczowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
Wino grzane
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Orzeźwiający napój z mango
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mleko kokosowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Gorąca czekolada
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.