Harissa

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Harissa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dużych papryczek chili (usunąć połowę nasion

pokroić na 6 części)

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka nasion kminu

zrumienionego na patelni i zmielonego

2 łyżeczki czerwonego octu winnego

3 łyżeczki oliwy

¼ łyżeczki soli

sok z połowy cytryny

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować papryczki chili, czosnek, sok z cytryny i ocet na gęstą pastę. Dodać oliwę, kmin, sól i wymieszać. Przechowywać w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Domowy ketchup
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.