Hamburgery

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Hamburgery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg mielonego mięsa

1 sałata

3-4 pomidory

1 szklanka startego sera

2 jajka

12 okrągłych bułek

 

 

Przygotowanie:


Najpierw umyj ręce, potem opłucz sałatę. Poproś kogoś dorosłego, aby pokroił pomidory. Do dużej miski włóż mięso mielone, jeśli jest prosto z lodówki uważaj bo może być zimne. Zrób dołek w mięsie i wbij do niego jajka. Wymieszaj mięso z jajkiem i dodaj trochę soli morskiej. To sprawi, że hamburgery będą idealne. Z mięsa uformuj kulki. Moim kuzynom Lawsonowi, Harry’emu, Eden i Etienne’owi będą bardzo smakować. Posmaruj bułki masłem i poproś kogoś dorosłego, aby rozgrzał patelnię i został przy tobie. Pamiętaj, że patelnia jest gorąca! Zabierz się do smażenia. Połóż kulki z mięsa na patelni i rozpłaszcz je. Doskonale! Kiedy usmażą

powrót

Podobne przepisy

Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajecznica z wrotyczem
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.