Adam Chrząstowski

Hamburger z wołowiny


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla

odsłon: 53724

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

0,5 kg mielonej chudej wołowiny

½ cebuli drobno posiekanej

2 łyżki siekanej świeżej kolendry

4 szczypty mielonej ostrej papryki

pieprz świeżo mielony

sól

1/3 szklanki bułki tartej

1 jajko rozmącone

¼ szklanki bulionu wołowego

4 bułki ciabatty

1 duży pomidor bawole serce bez skórki

1 cebula

1 ogórek kiszony

sałata rzymska (kilka liści)

serek naturalny kremowy

 

Przygotowanie:

Mięso, siekaną cebulę, kolendrę i przyprawy wymieszaj w misce. Dodaj tartą bułkę, jajko i bulion. Wyrób zagniatając ok. 1 minuty, uformuj 4 hamburgery i odstaw na ok. 30 minut, aby się dobrze schłodziły. Hamburgery obsmaż na patelni bez tłuszczu lub grillu i wstaw do piekarnika, aby się dopiekły do ulubionego wysmażenia. Pod grillem piekarnika zrumień przekrojone bułki i posmaruj je serkiem. Na dolną połówkę nałóż sałatę, plastry pomidora, krążki cebuli i plastry ogórka. Na tym ułóż hamburgery, przykryj i podaj.

powrót

Podobne przepisy

Kurczę w occie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pasztet z czerwoną nitką
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

zibipap

postów: 11

13.02.2013 21:20

CYTUJ

wspaniałe

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.