Halloumi w liściach winorośli

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 50)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia cypryjska

Halloumi w liściach winorośli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g halloumi

16 - 20 konserwowych liści winorośli

bochenek chleba na zakwasie

2 cytryny

łyżka suszonego oregano

Przygotowanie:

Liście wymoczyć w zimnej wodzie, żeby wypłukać sól. Ser pokroić na kawałki i posypać oregano. Każdy kawałek owinąć w 4-5 liści. Paczuszki ułożyć na grillu i piec, aż ser się stopi, a liście zmiękną. Skropić sokiem z cytryny. Podawać z chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marchewki z imbirem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.