Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 ml oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

całe

1 łyżka nasion kopru włoskiego

2 filety z halibuta

po 150g

150 g masła

1 ząbek czosnku

drobno posiekany

6 filecików anchois

3 łyżki natki pietruszki

drobno posiekanej

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wlej oliwę do garnka i wrzuć 2 ząbki czosnku i nasiona kopru włoskiego. Delikatnie podgrzej i dodaj filety z halibuta. Olej nie powinien być za gorący. Ryba nie ma się smażyć, tylko delikatnie obgotować. Będzie gotowa po 6-7 minutach. Kiedy ryba będzie gotowa, wyjmij ją i obsusz na ręczniku papierowym. W międzyczasie, delikatnie stop masło na małej patelni i dodaj posiekany czosnek i anchois. Smaż na małym ogniu, stale mieszając, aż fileciki rozpuszczą się. Dodaj Natkę i sok z cytryny. Podawaj z brokułem ugotowanym na parze. Połóż rybę na wierzch i polej sosem.

powrót

Podobne przepisy

Ryba pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.