Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 ml oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

całe

1 łyżka nasion kopru włoskiego

2 filety z halibuta

po 150g

150 g masła

1 ząbek czosnku

drobno posiekany

6 filecików anchois

3 łyżki natki pietruszki

drobno posiekanej

sok z ½ cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wlej oliwę do garnka i wrzuć 2 ząbki czosnku i nasiona kopru włoskiego. Delikatnie podgrzej i dodaj filety z halibuta. Olej nie powinien być za gorący. Ryba nie ma się smażyć, tylko delikatnie obgotować. Będzie gotowa po 6-7 minutach. Kiedy ryba będzie gotowa, wyjmij ją i obsusz na ręczniku papierowym. W międzyczasie, delikatnie stop masło na małej patelni i dodaj posiekany czosnek i anchois. Smaż na małym ogniu, stale mieszając, aż fileciki rozpuszczą się. Dodaj Natkę i sok z cytryny. Podawaj z brokułem ugotowanym na parze. Połóż rybę na wierzch i polej sosem.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus rybny z sosem nantua
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Jesiotr w borowikach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.