Halibut po kajuńsku

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Halibut po kajuńsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 x 200 g kawałki halibuta lub dorsza ze skórą

1 ½ łyżki przyprawy kajuńskiej (patrz: oddzielny przepis)

1 łyżka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu przez 10 minut. W między czasie osusz rybę ręcznikiem papierowym i posyp przyprawą kajuńską. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i połóż kawałki ryby skórą do dołu. Smaż przez 2-3 minuty aż mięso będzie rumiane, a skórka zrobi się chrupiąca. Następnie przewróć filety na drugą stronę i włóż razem z patelnią do rozgrzanego piekarnika na kolejne 7 minut, lub do czasu aż uznasz, że ryba jest już gotowa. Wyjmij z piekarnika i podawaj z salsą z mango.

powrót

Podobne przepisy

Ryba w papierze
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pstrągi z szynką i orzechami laskowymi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.