Janella  Purcell

Gulasz ziemniaczany


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 13)
trudność: brak

Gulasz ziemniaczany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pokrojona cebula

3 łyżki oliwy albo tłuszczu omega

1 kg pokrojonych w kostkę ziemniaków

pokrojona czerwona i zielona papryka

łyżeczka kminu

łyżka słodkiej papryki

2 łyżeczki soli morskiej

1 litr bulionu

puszka pokrojonych pomidorów

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W dużym garnku rozgrzać tłuszcz. Podsmażyć cebulę. Dodać kmin i paprykę. Smażyć przez minutę albo dwie ciągle mieszając. Dołożyć ziemniaki, paprykę i sól. Mieszając podsmażać na silnym ogniu przez 5 minut. Dolać tyle bulionu, żeby zakrył ziemniaki. Przykryć. Gotować często mieszając. Kiedy ziemniaki będą na wpół miękkie, dołożyć paprykę. Gotować przez 20 minut. Podawać z natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.