Marta Dymek

Guacamole


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba

odsłon: 1957

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 3.0

Składniki:

2 dojrzałe, dobrej jakości awokado

¼ czerwonej cebulki, bardzo drobno posiekanej

około 1,5 - 2 cm kawałek ostrej papryczki razem z kilkoma pestkami, drobno posiekanej

pęczek kolendry, drobno posiekanej

sok wyciśnięty z połowy limonki

sól

Przygotowanie:

Przeciąć awokado na pół, obrócić połówkę, pozbyć się pestki i wydłubać miąższ przy pomocy łyżki.
Przełożyć miąższ do miski lub moździerza. Dodać pozostałe składniki i wszystko porządnie utrzeć moździerzem lub widelcem.
Awokado powinno być porządnie rozdrobnione, bez większych grudek, ale z wciąż wyczuwalną teksturą.

powrót

Podobne przepisy

Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smalec z białej fasoli
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
Paprykarz jaglany
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba
Pasta jajeczna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pasty do chleba

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.