Guacamole
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • miąższ 3 dojrzałych awokado
  • 3 łyżki stołowe soku z limonki
  • 1 włoski pomidor bez nasion
  • pokrojony w kostkę
  • 1 dymka
  • pokrojona w cienkie plasterki
  • 60 ml drobno posiekanej
  • świeżej kolendry
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Miąższ rozgnieć z sokiem z limonki widelcem albo w moździerzu. W misce wymieszaj awokado, pomidory, dymkę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z nachos.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA