Janella  Purcell

Grzyby z czosnkiem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Grzyby z czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka oliwy z oliwek

3 filety anchois

4 rozgniecione ząbki czosnku

filiżanka pokrojonych pieczarek

2 łyżki mleka sojowego

sól i pieprz

garść natki pietruszki i grubo posiekany tymianek

 

 

Przygotowanie:


Czosnek i anchois podsmażamy na oliwie. Dodajemy pieczarki i zioła. Smażymy, aż grzyby zmiękną. Wlewamy mleko sojowe i podgrzewamy całość przez 2 minuty. Przyprawiamy. Tuż przed podaniem posypujemy danie natkę pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.