Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

200g filetów z wędzonego pstrąga

5 łyżek oliwy Extra Vergine

2 łyżki soku z cytryny

100 ml śmietany

pęczek pietruszki

kilka kromek pieczywa tostowego

sól i pieprz kajeński



Przygotowanie

Usuwamy skórkę z pieczywa tostowego, wycinamy okrągłą foremką z ząbkami (o średnicy 2-3 centymetrów) wiele okrągłych kawałków pieczywa; lekko zapiekamy grzanki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° Celsjusza. W tym czasie kroimy na kawałki filety z pstrąga; myjemy pietruszkę, delikatnie osuszamy ściereczką i drobno siekamy. Do pojemnika miksera wkładamy kawałki pstrąga, dodajemy 2 łyżki śmietany, sok z cytryny, oliwę

i miksujemy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy stopniowo pozostałą śmietanę, miksujemy chwilę, doprawiamy mus z pstrąga szczyptą soli

i pieprzu kajeńskiego i dodajemy posiekaną pietruszkę. Nakładamy mus z pstrąga na grzanki, dekorujemy według gustu, kosteczkami pomidorów i listkami bazylii.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

Podobne przepisy

Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.