Grzanki z kremem serowym

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grzanki z kremem serowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6-8 kromek chleba tostowego

200g kremowego sera

50g ser gorgonzola

100 ml śmietany

szczypiorek

pęczek pietruszki

sól i pieprz

owoc granatu

 

 

Przygotowanie:


Z chleba tostowego wykrawamy wiele krążków i lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Do miseczki wkładamy kremowy ser oraz pokrojony w kawałki ser gorgonzola (bez skórki), mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy śmietanę, umytą i pokrojoną pietruszkę i szczypiorek, szczyptę soli
i pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego
(z końcówką w ząbki) i kładziemy rozetkę z kremu na każdej grzance. Układamy na paterze i dekorujemy ziarnkami owocu granatu, umieszczamy w lodówce do chwili serwowania.

powrót

Podobne przepisy

Gruszka z curry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.