Agnieszka Kręglicka

Grzanki z kaparami, pomidorami i musztardą


Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Grzanki z kaparami, pomidorami i musztardą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 dorodne pomidory

1-2 łyżki drobnych kaparów

1 łyżka musztardy dijońskiej

świeżo mielony czarny pieprz

 

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Części mięsiste pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z musztardą i kaparami, dodać czarny pieprz. Układać na małych grzankach. Najlepiej przygotowywać w ostatniej chwili, by grzanki nie rozmoczyły się od nadzienia.

powrót

Podobne przepisy

Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.