Grzanki rarebit

Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

Grzanki rarebit
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 małe dymki

400 g sera cheddar

150 ml mleka 3,2%

1½ łyżki mąki

160 g bułki tartej

1 łyżeczka musztardy w proszku

120 ml ciemnego piwa

2 żółtka

6 kromek chleba na sodzie



Przygotowanie:

Dymki drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wlewamy mleko do rondla, podgrzewamy, dodajemy mąkę i mieszamy trzepaczką. Gotujemy, mieszając, aż nieco zgęstnieje. Wsypujemy ser i gotujemy na małym ogniu, aż się stopi, cały czas mieszając. Dodajemy bułkę tartą, musztardę i piwo, gotujemy, aż składniki się połączą i masa zacznie odstawać od ścianek rondla. Lekko przestudzamy. Dodajemy żółtka i połowę dymki, wszystko razem dobrze mieszamy. Podpiekamy kromki chleba, smarujemy masą serową, zapiekamy pod gorącym grillem, posypujemy resztą dymki i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Chleb ze słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciabatta bez wyrabiania
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bakaliowe bułeczki
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Chlebek kukurydziany z serem i dymką
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.