Grzanka z pieczoną fasolą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Grzanka z pieczoną fasolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

puszka fasoli

filiżanka posiekanych pomidorów

łyżka koncentratu pomidorowego

łyżka musztardy dijońskiej

łyżka brązowego cukru

sól do smaku

2 grzanki z chleba orkiszowego na zakwasie

do przybrania - rukola skropiona sokiem z cytryny, oliwą i przyprawiona solą

Przygotowanie:

Fasolę i pomidory zagotować. Dodać musztardę i cukier. Przyprawić solą do smaku. Nałożyć na grzanki i posypać sałatką z rukoli.

powrót

Podobne przepisy

Frittata z harissą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placki ziemniaczane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.