Grzanka z pieczarkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Grzanka z pieczarkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

półtorej filiżanki pieczarek pokrojonych w ćwiartki

łyżka oliwy

posiekany ząbek czosnku

pół filiżanki mleka sojowego

łyżeczka tymianku

łyżka koperku

łyżka bazylii

łyżka natki pietruszki

szczypta soli morskiej

2 kromki żytniego chleba

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki i czosnek smażyć przez minutę na oliwie. Dolać mleko, dodać zioła i sól. Smażyć, aż grzyby zmiękną i wchłoną płyn. Na patelni albo w tosterze zrobić grzanki. Ułożyć je na talerzu i przykryć pieczarkami.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z gruszki, cukinii i pieczarek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.