Grzanka z pieczarkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Grzanka z pieczarkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

półtorej filiżanki pieczarek pokrojonych w ćwiartki

łyżka oliwy

posiekany ząbek czosnku

pół filiżanki mleka sojowego

łyżeczka tymianku

łyżka koperku

łyżka bazylii

łyżka natki pietruszki

szczypta soli morskiej

2 kromki żytniego chleba

 

 

Przygotowanie:


Pieczarki i czosnek smażyć przez minutę na oliwie. Dolać mleko, dodać zioła i sól. Smażyć, aż grzyby zmiękną i wchłoną płyn. Na patelni albo w tosterze zrobić grzanki. Ułożyć je na talerzu i przykryć pieczarkami.

powrót

Podobne przepisy

Jaja mimoza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.