Gruszki z figami i sorbetem ryżowym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
trudność: łatwe

Gruszki z figami i sorbetem ryżowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki zmrożonego mleka ryżowego

pół filiżanki pistacji

łyżeczka wody różanej

4 gruszki

szczypta szafranu

kawałek kory cynamonowej

kawałek skórki z pomarańczy

3 suszone figi

łyżka skórki otartej z pomarańczy

mięta

 

 

Przygotowanie:


Pistacje szybko rozdrobnić razem z mrożonym mlekiem ryżowym. Dolać wodę różaną i ponownie zamrozić.
Gruszki obrać zostawiając w górnej części trochę skórki. Usunąć gniazda nasienne. Figi i skórk

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.